Gebroeders Bos herenigd bij MVV ’27

Gezamenlijk strijden voor hetzelfde clubbelang: het leek er nooit van te komen voor Arnold (30) en Peter Bos (33). De oudste van de twee beëindigde vorig seizoen zijn carrière bij hoofdklasser ARC vanwege blessureleed. Arnold deed hetzelfde bij MVV ’27 wegens het aankomende vaderschap. Na een sabbatical gaat hun wens toch nog in vervulling. Dit seizoen verdedigen de gebroeders Bos samen de clubkleuren van de Maaslandse tweedeklasser.

Arnold Bos (foto) besloot zijn schoenen weer uit het vet te halen na een sabbatical

,,De kans dat we ooit samen zouden spelen was sowieso klein, omdat Peter altijd in de hoofdklasse speelde en ik op tweede en derde klasse niveau,” aldus Arnold Bos die in de jeugd bij onder andere Excelsior Maassluis en Sparta Rotterdam te boek stond als een groot keeperstalent. In de senioren keepte hij voor MSV’71 en Leonidas (zat), maar uiteindelijk toch koos de Maassluiser om als spits te gaan fungeren bij Hoekse Boys en MVV’27. De carriere van zijn drie jaar oudere broer speelde zich af op hoofdklasse-niveau, achtereenvolgens bij Excelsior Maassluis, Westlandia, Noordwijk en ARC. Totdat zijn voetbalcarrière vorig seizoen ineens voorbij leek wegens weggeslagen kraakbeen in zijn teen.

Dit veranderde toen Arnold in mei zittend in zijn achtertuin Peter benaderde om samen te gaan spelen voor MVV ’27. ,,Ik zei tegen Peet: weet je het zeker dat je het niet nog een keertje zou willen proberen, want het niveau kun je gemakkelijk aan. Het lijkt mij geweldig om ooit nog eens samen te spelen en nu we beiden gestopt zijn is dit het ideale moment.”

De volgende dag spraken de twee zonen van oud-keepers en keeperstrainer Dick Bos met MVV’27-trainer Pim van der Hoorn en was hun terugkeer op de velden een feit. Al zal de teenblessure de oudste van de twee altijd parten blijven spelen. ,, Het kraakbeen in mijn teen komt nooit meer terug. Ik blijf ik er altijd last van houden na een training of wedstrijd, maar het is redelijk stabiel en met voetballen gaat het goed dus zolang de pijn draagbaar is blijf ik spelen.”

De jongste Bos bleef vorig seizoen als teammanager behouden voor de Maaslandse club, maar dat kon hem niet genoeg bekoren. ,,Ik heb het spelen van wedstrijden gemist. Wanneer het niet lekker loopt dan heb je toch zoiets van: ik trek mijn schoenen aan en ren het veld in. Er zijn de laatste seizoenen teveel dragende spelers weggevallen omdat ze afscheid namen of werden geveld door blessures. Er bleef een te onervaren team over dat moeite had om met tegenslagen om te gaan, waardoor het een teleurstellend seizoen is geworden.”

Peter Bos wordt bij MVV'27 gezien als de nieuwe leider van de defensie.

Waar de Arnold Bos moet gaan zorgen voor doelpunten, voelt zijn broer zich geroepen om de leidersrol op zich te nemen. ,,Het is eerst taak om mijn eigen rol achterin op te pakken en de organisatie neer te zetten. Met mijn ervaring in de hoofdklasse is het logisch dat ik daarnaast bezig zal zijn om mijn ervaringen te delen met de jonge jongens, hen te begeleiden en aan te sturen zowel binnen als buiten het veld.”

Ondanks de mindere prestaties in het afgelopen seizoen zijn de verwachtingen van het team van Pim van der Hoorn wederom hooggespannen. ,,Voor sommige posities is de concurrentie nog nooit zo groot geweest. De breedte van de selectie is zichtbaar toegenomen,”aldus de beoogde spits. ,,Daarom moeten we voor het hoogsthaalbare gaan en dat is bovenaan meedraaien. En dat zijn we denk wel aan onze stand verplicht. We hebben de groep ervoor, alleen zullen we constanter moeten gaan presteren.”

,,Ons doel moet zijn dat elke tegenstander met dichtgeknepen billen naar Maasland komt. Positiviteit, collectiviteit en resultaat moeten de belangrijkste speerpunten binnen de gehele selectie worden. Wanneer we dit nastreven moeten we een periodetitel kunnen pakken. Dat betekent dat we een goede reeks gaan neerzetten en een constant niveau gaan bereiken,” Is de boodschap Peter Bos, de nieuwe leider van de Maaslandse tweedeklasser.

Geplaatst op september 29, 2011, in Interviews/portretten. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: