Zwarte zaterdag voor regiosport Rotterdam

Het leek een prachtige zomerse zaterdag te worden die de boeken in zou gaan als één van de warmste sportdagen in oktober ooit. Helaas zullen de Rotterdamse sportfanaten 1 oktober 2011 herinneren als de dag waarop sportfotograaf Peter Molkenboer plotseling overleed en vanwege een dramatisch vuurwerkongeluk bij de derby tussen Zwaluwen Vlaardingen en Excelsior Maassluis.

Peter Molkenboer overleed op 68-jarige leeftijd.

Peter Molkenboer, al sinds jaar en dag sportfotograaf binnen de regio voor het Rotterdams Dagblad, zakte plotseling in elkaar bij de wedstrijd Deltasport-Smitshoek, terwijl hij net was aangekomen om foto’s te maken van het voetbalduel in Vlaardingen. De scheidsrechter van dienst besloot het spel direct stil te leggen, waarna de hulpdiensten er alles aandeden om het leven van de persfotograaf te redden. Het mocht helaas niet meer baten voor de man, die binnen de gehele Rotterdamse regio geliefd was. De 68-jarige fotograaf overleed zaterdagavond in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam aan de gevolgen van een hartstilstand. Vele liefhebbers zullen het beeld van de man met baard, zilveren koffer, camera en krukje nooit vergeten. Veertig jaar lang liep ‘De Molk’ alle sportvelden in de regio Waterweg af. Hij stond bekent als een markante persoonlijkheid, een prachtig verteller en een groot vakman. Het gemis zal dan ook voor velen groot zijn.

Vuurwerkongeluk
Niet veel later vond bij een voetbalwedstrijd in Vlaardingen opnieuw een dramatische gebeurtenis plaats. De streekderby tussen Zwaluwen en Excelsior Maassluis werd aan het begin van de tweede helft opgeschrikt door een ernstig vuurwerkongeluk. Een twaalfjarige-jeugdspeler van Zwaluwen vond op het complex een stuk vuurwerk, hij stak dit aan, waarna het projectiel in zijn hand tot ontploffing kwam. De wedstrijd werd per direct gestaakt om het slachtoffer eerste hulp te verlenen en de hulpdiensten vrij baan te geven om hun werk te kunnen doen. Het slachtoffer werd met spoed  naar het Erasmus MC overgebracht en werd daar geopereerd. Duidelijk is inmiddels geworden dat de artsen de hand van de jongen niet hebben kunnen redden. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar hoe dit zeer treurige incident heeft kunnen gebeuren.

Geplaatst op oktober 3, 2011, in Het nieuws uitgelicht. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: