Wedstrijd van de week: VVK ’68 – MSV ’71

VVK ’68 zet stijgende lijn voort na zege op MSV ’71

De derby tussen VVK ’68 en MSV ’71 is een prooi geworden voor de thuisploeg. In een fysiek, maar matig duel trok de best voetballende ploeg na negentien minuten voetbal aan het langste einde. Door de zege, die na rust totstand kwam, klimt de ploeg uit Schiedam op de ranglijst over de Maassluise ploeg heen: 2-1.

MSV '71 doelman Arjan van der Kaaij weet een gevaarlijke vrije trap te keren.

VVK ’68 keek tegen de bezoekers uit Maassluis al na 45 seconden spelen tegen een achterstand aan na een fout van Maikel Scharloo. De verdediger van de thuisploeg verspeelde de bal knullig aan MSV 71-aanvaller Serkan Yimaz, die zijn elftal met een punter in de verre hoek op een vroege voorsprong zette: 0-1.

Na rust zorgde de individuele kwaliteit van Nooteboom voor de ommekeer. De schutter hielp zijn ploeg tien minuten na rust over het dode punt heen via een prachtige gelijkmaker. Met een sliding verlengde de spits de fraaie steekpass van Scharloo, die zijn eerdere fout goed maakte, tot doelpunt. De thuisploeg gaf het initiatief daarna niet meer uithanden en pakte vijf minuten voor tijd, via een kiezelharde vrije trap van Dominic Verschoor, de volle winst: 2-1.

Middenmoot
De promovendus uit Schiedam staat na de zege op MSV 71 met een zesde plaats keurig in de middenmoot in 3C. Ter vergelijking: CVV-Mercurius, eveneens gepromoveerd en vorig seizoen de nummer twee achter de Schiedamse ploeg in 4D, heeft in deze poule nog geen punt kunnen pakken in de derde klasse.

VVK ’68- trainer Marcel van der Ven, vorig seizoen nog assistent-trainer, is dan ook trots op zijn jonge ploeg. ,,We hebben een ploeg met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. We moeten nog veel ervaring op doen, maar we hebben ook al veel kwaliteit in huis. Dat zie je aan de resultaten en als we dit volhouden moeten we tussen plaats vier en acht kunnen eindigen dit seizoen.”

Tegenvallende start
Voor de bezoekers uit Maassluis betekende dit de derde wedstrijd op rij zonder overwinning. Met acht punten uit zes duels kent de ploeg van Eric Tanis een tegenvallende seizoensstart. ,,Misschien zijn de verwachtingen wel iets te hooggespannen. We moeten rustig blijven en elkaar respecteren, aldus de MSV 71- oefenmeester. ,,We hebben veel nieuwe spelers en jongens die zichzelf graag willen bewijzen. Wat we nodig hebben is vertrouwen en dat schep je door doelpunten te maken, maar de laatste weken scoren we gewoon te weinig.”

Bijzonderheden: Scheidsrechter Pasalic gaf gele kaarten aan Tayeb Belhaddad, Edson da Costa, Mitchell Zeebregts, Sebastiaan van Vreeswijk (MSV ’71), Jeffrey Welbie, Maikel Scharloo en Bart Bot (VVK ’68).
VVK ’68: Welbie; De Raad, Scharloo, Lansbergen, De Groot; Bot, Ferrel (76. Versluis), Verschoor; Badi, Bisschop, Nooteboom.
MSV ’71: Van der Kaay; Da Costa, Bruce, Voogt, Zeebregts; Van Vreeswijk, Belhaddad (75. Oulad Elarbi), Van Wijnen; Gomes (60. Amakran), Yimaz, Muminovic.

1.            Serkan Yimaz                    0-1
55.          Yuri Nooteboom            1-1
85.          Dominic Verschoor        2-1

Voorbeschouwing

In de derde klasse C staat zaterdag een echte Waterweg derby op het programma. MSV ’71 uit Maassuis gaat op bezoek bij VVK ’68 uit Schiedam. Een duel tussen twee ploegen die nog niet zo lang geleden uitkwamen in de vierde klasse. Beide ploegen proberen de ingezette lijn dit seizoen door te zetten.

Het was Marlon Mohunlol (links), die de succesvolle trainer Eric Tanis binnenhaalde bij MSV '71.

MSV ’71 raakte drie seizoenen geleden in een impasse. Een technische commissie onder leiding van Marlon Mohunlol kreeg de taak de club er weer bovenop te helpen en een herkenbaar gezicht te geven in de regio. De aangetrokken oefenmeester Eric Tanis bleek een schot in de roos en hij bracht het eerste elftal  in zijn eerste seizoen terug naar de derde klasse.

Het volgende doel van de Maassluise vereniging is het worden van een stabiele tweedeklasser. Vorig seizoen lukte het de Maassluise club niet om mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen in de derde klasse. De ploeg eindigde met een tiende plaats maar net boven de rode streep.

Breed netwerk
Om deze jaargang beter voor de dag te komen heeft het technisch duo: Mohunlol en Tanis,  een beroep gedaan op hun brede netwerk in de regio. Er werden maar liefst dertien spelers aan de selectie toegevoegd, waaronder Sebastiaan Vreeswijk en Ricardo Bruce van hoofdklasser Zwaluwen en twee spelers van eersteklasser FC ‘s-Gravenzande.

Het geheel vernieuwde MSV ’71 is het huidige seizoen gezien de hoge verwachtingen teleurstellend begonnen. De ploeg staat met acht punten uit vijf duels op een zevende plek op de ranglijst. De Maassluizers speelden afgelopen zaterdag teleurstellend met 1-1 gelijk tegen hekkensluiter Zestienhoven. De verliespartij van vorige week tegen Lombardijen (5-3) en de remise van afgelopen zaterdag maken duidelijk dat Tanis zijn ploeg ook na vijf duels nog niet op de rails heeft staan.

VVK ’68
Het seizoen 2010-2011 was voor VVK  ’68 één groot hoogtepunt. De ploeg werd kampioen van de vierde klasse D met indrukwekkende cijfers. De schiedamse equipe behaalde 68 punten uit 25 duels, scoorde 103 doelpunten en het kreeg, maar twintig doelpunten tegen. Opmerkelijk was het opstappen van trainer Rien Scheurs in januari, nadat het bestuur had aangegeven niet met hem door te gaan in de nieuwe jaargang. Robin Smallegange nam de honneurs waar en bracht het elftal naar de derde klasse.

Dit seizoen is assistent-trainer Marcel van der Ven doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer. Hij moet proberen het jong en onervaren VVK ’68 voor de derde klasse te behouden. De Schiedammers behaalden tot nu toe twee zeges en verloren driemaal. Daarmee staat de ploeg op een tiende plaats en dat betekent lijfsbehoud aan het einde van de rit.


Geplaatst op oktober 4, 2011, in Wedstrijd van de week. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: