Terug bij jeugdliefde na profavontuur

Beiden opgegroeid in Maassluis, samengespeeld in de jeugd van Sparta Rotterdam, met en tegen elkaar gestreden in het betaalde voetbal en vanaf heden weer terug op het oude nest. Na een carrière in het profvoetbal was er voor Kevin Vink (27) en Wouter Gudde (27) maar één optie: terugkeren bij jeugdliefde Excelsior Maassluis. 

Kevin Vink (in de lucht) en Wouter Gudde (op de grond) maken het de verdediging van Zwaluwen lastig.

,,Wouter en ik zijn begonnen in de jeugd bij Excelsior Maassluis en hebben vervolgens de stap gemaakt naar de jeugdopleiding van Sparta en kwamen elkaar weer tegen in het betaalde voetbal bij RKC. Dat we vanaf dit seizoen weer samenspelen bij de vereniging waar het allemaal begon, geeft een speciaal gevoel ,” aldus de 27-jarige Vink.

Als het aan IJsselmeervogels, SC Feyenoord en Barendrecht had gelegen waren de twee vrienden nooit met elkaar herenigd. De drie topklassers hadden Vink graag ingelijfd, maar dat was voor de trefzekere spits geen optie. ,,Het proces dat we vorig seizoen zijn gestart met Excelsior Maassluis en de ontwikkeling die we vervolgens hebben doorgemaakt waren voor mij doorslaggevend om voor twee seizoenen bij te tekenen.”

Harkemase Boys uit
Ploegen uit de topklasse hoeven bij Wouter Gudde zeker niet aan te kloppen. ,,Ik heb geen zin om zaterdags vier uur lang in een bus te gaan zitten. Harkemase Boys uit klinkt voor sommige mensen misschien mooi, maar dat zie ik niet zitten. Mijn thuissituatie en mijn maatschappelijke carrière zijn mij daarvoor te veel waard,” aldus de commercieel medewerker van Excelsior Rotterdam.

Vink en Gudde zijn niet de enige ex-profs in dienst van de Tricolores. Liefst acht spelers met een profverleden vertegenwoordigen de clubkleuren van de hoofdklasser. Gedurende de afgelopen seizoenen zijn oud-profs Sieme Zijm (o.a. AZ, Sparta, Excelsior Rotterdam) en Pieter Collen (o.a. NEC, Feyenoord, NAC) neergestreken op Sportpark Dijkpolder, hetzelfde geldt voor eigen jeugdspelers Vincent van den Berg (Arsenal, Go Ahead Eagles, Zwolle) en Sten Wever (Willem II) die terugkeerden na een mislukt avontuur in de jungle van het betaalde voetbal. Robin Hofman (Excelsior Rotterdam) en Jesper Leerdam (Dayton Dutch Lions, VS) maken het lijstje compleet.

,,Het is geen toeval dat jeugdspelers die het niet gered hebben bij de profs weer terugkeren bij Excelsior M. Dat komt omdat hier alle voorwaarden aanwezig zijn om jezelf te ontwikkelen. Bovendien is het geld wat te verdienen valt in de topklasse niet zaligmakend. Je kan er misschien een paar honderd euro per maand meer verdienen, maar het is volgens mij belangrijker dat je altijd met plezier naar de training gaat en gezelligheid vind je bij Excelsior Maassluis zeker,” verklaart verdediger Gudde.

Geplaatst op oktober 7, 2011, in Interviews/portretten. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: