Scherpschutter Nooteboom blijft VVK ’68 trouw

Yuri Nooteboom is aan het uitgroeien tot een fenomeen bij VVK ’68. De spits schoot vorig seizoen dertig maal raak in het kampioensjaar in 4D. In de derde klasse zet de aanvaller deze lijn door. In zes wedstrijden heeft de goaltjesdief alweer zeven doelpunten gemaakt. VVK ’68 lijkt de schutter binnenboord te kunnen houden, dankzij een mislukt avontuur in het verleden bij Excelsior Maassluis.

Yuri Nooteboom (foto) is dankzij zijn goals goud waard voor VVK '68.

Nooteboom is een echte VVK-jongen. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van de Schiedamse derdeklasser en debuteerde op 18-jarige leeftijd in de hoofdmacht onder trainer Ronald Scholte. Het seizoen erop, zijn eerste volledige in het eerste elftal, kwam de spits gelijk tot dertien treffers en promoveerden de Schiedammers naar de derde klasse.

Zijn toenmalige trainer Scholte zag echter nog voldoende verbeterpunten op dat moment: ,,Nooteboom is pas 19 jaar en dus volop in ontwikkeling. Hij heeft eigenlijk alles wat een aanvaller moet hebben: hij is razendsnel, heeft een fraaie techniek, draait gemakkelijk weg bij de tegenstander en is niet van de bal te krijgen. Maar er zijn verbeterpunten. Met zijn kwaliteiten zou hij op het niveau van de derde klasse eigenlijk elke wedstrijd moeten scoren. Het rendement is nog te laag.”

Ruwe diamant
Ondanks dat er nog voldoende te slijpen viel aan de ruwe diamant, had Nooteboom niet te klagen over belangstelling van andere verenigingen. MVV’27, Zwaluwen en Deltasport hengelden naar zijn diensten, maar het grote talent koos om derdeklasser VVK te verruilen voor  Excelsior Maassluis. Een keuze die verkeerd uitpakte. Bij de Maassluise hoofdklasser werd Nooteboom gezien als een speler voor de toekomst, waardoor hij zijn wedstrijden afwerkte in het tweede elftal. Een jaar later besloot de spits alweer terug te keren naar zijn jeugdliefde.

Geleerd
Toch vindt Nooteboom zijn avontuur in Maassluis niet mislukt. ,, Ik heb er wel veel van geleerd. Vooral in voetbaltechnisch opzicht ben ik beter geworden. Door een blessure en vakantie heb ik jammer genoeg weinig wedstrijden gespeeld. Ik startte in het derde elftal en zat bij het tweede op de bank.”

De spits vond bij VVK het echte familiegevoel weer terug. Eenmaal weer aanvalsleider van de ploeg uit Kethel, kwamen ook gelijk de doelpunten weer van zijn voet. Dertig doelpunten maakte hij vorig seizoen in het kampioensjaar en onder de nieuwe trainer Marcel van der Ven staat de dit seizoen teller na zes wedstrijden op zeven goals in de derde klasse C.
De interesse zal ongetwijfeld weer toenemen voor het fenomeen uit Schiedam, maar voor Nooteboom is een vertrek uitgesloten. ,,Op dit moment zie ik een overgang naar een andere club niet zitten. Ik hoop dat dit VVK bij elkaar blijft, want ik wil graag nog verder doorgroeien met deze vereniging.”

Geplaatst op oktober 12, 2011, in Interviews/portretten. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: