Wedstrijd van de week: FC Breukelen – Leonidas

Gefrustreerd Leonidas wacht nog altijd op eerste competitiezege

Leonidas heeft ook zaterdag in Breukelen niet de eerste overwinning in deze competitie kunnen boeken. Zelfs een gelijkspel zat er niet in voor de ploeg van John Schuurhuizen: (2-1). Tot overmaat van ramp konden zowel spelers als begeleidingsstaf van de Rotterdammers zich niet bedwingen en lieten hun frustraties de vrije loop.

De elftallen van FC Breukelen en Leonidas (foto) maken zich op voor een hete middag.

Nadat FC Breukelen in het slotkwartier de wedstrijd had omgedraaid, sloegen bij een aantal mensen van Leonidas de stoppen door. Aanleiding van het opstootje was het foutief handelen van Marciano Gangadin. De buitenspeler probeerde een geblesseerde speler van FC Breukelen over de zijlijn te manoeuvreren, waarna er een duw- en trekpartij ontstond. Gangadin werd na een slaande beweging terecht bestraft met de directe rode kaart.

Kort daarna ontstond bij de dug-out van Leonidas opnieuw een brandje. De goedfluitende scheidsrechter Bart van den Helder trok gele kaarten voor wisselspelers Sonny Lansmans en reservedoelman Lee Cheuk-A-Lam, die de kaart vervolgens uit de hand van de scheidsrechter sloeg.Waar de leidsman het duel had kunnen staken, bleek hij de verstandigste en liet het spel weer snel hervatten, waardoor het duel nog uitgespeeld kon worden.

Professionaliteit
Oefenmeester John Schuurhuizen was niet te spreken over zijn begeleidingsstaf en spelers. ,,Er reageert een aantal mensen van ons op een verkeerde manier op de scheidsrechter. Dat is een stukje professionaliteit dat we missen. De hele organisatie rondom het team moet zich gewoon aan de afspraken houden. Ik heb net ook tegen de jongens gezegd dat ze zich voortaan in bedwang moeten houden, want hier heb je alleen jezelf mee.”

De bezoekers uit Rotterdam hadden zichzelf deze ellende kunnen besparen, wanneer zij na de vroege voorsprong de drie levensgrote kansen op een tweede treffer hadden benut. Dit gebeurde niet, waarna Leonidas steeds verder terug moest en de tegendoelpunten voor de Rotterdammers niet konden uitblijven: 2-1.Met als gevolg dat de ploeg van Schuurhuizen na zes duels nog altijd maar op één punt staat en al vier punten achterstand heeft op nummer dertien Spijkenisse.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Van den Helder gaf rood aan Marciano Gangadin van Leonidas. Gele kaarten gaf de leidsman aan Sven Eggermont, Juriaan van Well, David van der Well (FC Breukelen), Sonny Lansmans, Illias Amraoui en Lee Cheuk-A-Lam (Leonidas).
FC Breukelen: Sacca; Eggermont, Van Well, Winklaar (64. Hoogvliet), Wijdenbosch; Van der Post, Kalkhuis, Castelijns; Blom (41. Van Embricqs), Vorm, Van der Veld (64. Goossens).
Leonidas: Van Daal; Monteiro, Liesdek, Pereira, Madja; Ligeon, Fortes, De Wit (73. Bilal Amraoui); Lansmans (83. Bel Hassani), Ilias Amraoui (83. Pot), Gangadin.

13.       Sonny Lansmans        0-1
74.      Deen van Embricqs    1-1
86.      Sven Eggemont           2-1

Voorbeschouwing

Voor de zaterdagtak van Leonidas staat de verre uitwedstrijd bij FC Breukelen op het programma. Na het kampioenschap van vorige seizoen in de tweede klasse, gaat het de ploeg van John Schuurhuizen in de eerste klasse  minder voor de wind. Het grootste probleem vormt het hoofdveld van de Rotterdammers. Het veld is onspeelbaar, waardoor er alleen nog maar op vreemde bodem is gespeeld.

Het hoofdveld van Leonidas heeft zoveel last ondervonden van de natte zomer, dat de gemeente er aan te pas moest komen om het speelveld te renoveren. Deze herstelwerkzaamheden zijn inmiddels verricht, maar het veld heeft nog een aantal weken rust nodig, voordat er op gespeeld mag worden. Gevolg hiervan is dat de thuiswedstrijd tegen Nootdorp afgewerkt moest worden bij zondagvereniging VOB en dat de thuisontmoeting met RCL werd afgelast.

Het voorgaande zal één van de redenen zijn waarom de ploeg van Schuurhuizen nog geen overwinning heeft behaald in de eerste klasse. Alleen Smitshoek kon op een gelijkspel gehouden worden. De overige vier gespeelde wedstrijden gingen allemaal verloren. De promovendus staat met één punt onderaan en zal een goed resultaat moeten behalen in Breukelen, wanneer het om de aansluiting met de andere staartploegen niet te verliezen.


Geplaatst op oktober 15, 2011, in Wedstrijd van de week. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: