Marvin van der Pluijm terug bij Barendrecht na lange schorsing

Marvin van der Pluijm is de laatste twee maanden veruit de meest besproken speler in de wereld van het Rotterdamse amateurvoetbal. Dit vanwege het onrechtmatig meespelen bij Barendrecht in de duels tegen GVVV, Spakenburg (competitie) en FC Hilversum (bekertoernooi). In eerste instantie werd de aanvaller geschorst tot 1 februari 2012. De commissie van beroep verlaagde zijn straf tot zes wedstrijden schorsing. Deze had de spits inmiddels al uitgezeten, waardoor hij tegen Katwijk weer mee mocht doen.

Marvin van der Pluijm (voorgrond) maakte tegen Katwijk zijn rentree, na een schorsing van zes duels.

Van der Pluijm liet weten de eerste twee weken van zijn schorsing rustig aan te hebben gedaan. ,,Alleen de eerste twee weken nadat bekend werd dat ik langdurig geschorst zou zijn, heb ik even weinig getraind. Toen kon ik het niet opbrengen. De laatste weken heb ik hard gewerkt, bij Barendrecht en voor mijzelf .”

De Rotterdammer streek dit seizoen neer bij zaterdagtopklasser Barendrecht, dat voor het vierde seizoen onder leiding staat van trainer Jack van de Berg. De 23-jarige speler keerde in augustus terug uit de Verenigde Staten, na een avontuur van een seizoen bij de Dayton Dutch Lions. Voor die tijd kwam de inmiddels 23-jarige Rotterdammer uit voor  Alexandria ’66 (jeugd), FC Den Bosch (één seizoen) en NAC Breda (één seizoen).

Basisplaats
Barendrecht-oefenmeester Van den Berg besloot zijn pupil gelijk weer in de basis te posteren tegen Katwijk. Van der Pluijm speelde tot het staken van het duel (zie wedstrijdverslag) een prima wedstrijd, waarin hij bergen werk verzette als de meest vooruitgeschoven middenvelder achter diepe spits Peter de Lange. Het verschil kon de schaduwspits echter niet maken in de 73 gespeelde minuten.

Na afloop was Van der Pluijm wel ontzettend blij eindelijk een streep te kunnen zetten onder een hectische periode. ,,Toen ik het veld op liep, kon ik alleen maar lachen. Het ging niet onaardig, maar ik miste nog wel wat wedstrijdritme, waardoor niet al mijn acties uit de verf kwamen.”

De veelbesproken aanvaller was alle negatieve publiciteit wel zat geworden gedurende de laatste weken. ,,Op een gegeven moment ben je er gewoon klaar mee. Ik vind overigens wel dat ik goed ben omgegaan met de gehele situatie, maar ben vooral blij dat het nu achter de rug is.”


Geplaatst op oktober 26, 2011, in Interviews/portretten. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: