Wedstrijd van de week: BVCB – Alexandria ’66

BVCB uit keiharde kritiek op de KNVB

In het thuisduel met koploper Alexandria ’66 (2-2) was BVCB-speler Leonardo dos Santos Silva opnieuw de schlemiel. Op slag van rust kreeg de geplaagde speler een rode kaart, na een overtreding die maximaal geel waard was. De club is ondertussen nog steeds woedend over de straf die het kreeg, na het opstellen van de niet speelgerechtigde Leonardo in de wedstrijd tegen RCL.

Leonardo dos Santos Silva aan de bal.

Het bestuur van BVCB maakte via een verklaring in het programmablad kenbaar zeer teleurgesteld te zijn in de KNVB. ,,Leonardo dos Santos Silva is de eerste speler die rechtstreeks uit het betaalde voetbal naar BVCB is gekomen. Als gevolg van onervarenheid en een menselijke fout heeft ons dit vier punten gekost. De speler Leonardo trof volgens de KNVB geen enkele blaam en is vrijgesproken. Maar hoezo vrijgesproken, vragen wij ons af. Aangezien er geen enkele sprake is geweest van opzet, is het ongelofelijk dat een dergelijke straf is opgelegd. De volgende vraag die opkomt, is waarom de voetbalbond ons deze – in onze ogen buiten proportionele – straf heeft opgelegd. Wellicht is het om te laten zien hoe machtig ze zijn. Nou dat is dan gelukt.”

Bestolen
BVCB-trainer Koos Waslander zette deze cynische woorden van het bestuur nog eens extra kracht bij. ,,Dat er een fout gemaakt is door de KNVB, is één ding dat zeker is. We zijn gewoon bestolen van vier punten. Dat vind ik een kwalijke zaak.” Leonardo dos Santos Silva zelf voelt zich gezocht door de voetbalbond ,,De KNVB maakt het mij niet gemakkelijk. Eerst heb ik zes weken aan de kant moeten staan en nu krijg ik weer onterecht rood. Zelfs een aantal spelers van de tegenstander kwam zeggen dat de rode kaart niet terecht was.”

Het moment van de wedstrijd: Leonardo van BVCB krijgt onterecht de rode kaart.

Onterechte rode kaart
Ondanks alle perikelen speelde BVCB een zeer goede wedstrijden tegen de koploper. In de eerste helft had de ploeg van Waslander het initiatief en was voetballend de baas op het veld. Na de onterechte rode kaart van Leonardo, was er in de gehele tweede helft niets te merken van de numerieke meerderheid aan de kant van de bezoekers. BVCB kwam met tien man op achterstand, maar toonde veerkracht aan de hand van uitblinker Abdelhak Ouledsaid. De motor op het middenveld zette met een fantastische steekpass invaller Fabian Ssubi Kizito voor het vijandelijke doel en de invaller zorgde met een prachtige lob voor de verdiende gelijkmaker: 2-2.

Alexandria’66 oefenmeester Ben Spork baalde dat zijn elftal de man-meer-situatie niet kon omzetten in een overwinning, maar was vooral niet te spreken over zijn spits Rafiek Casteleins. ,,Ik heb Casteleins gewisseld, omdat ik ontevreden was over zijn spel. Rafiek is een prima jongen en een speler van de club, maar ik was absoluut niet te spreken over zijn instelling. Hij bracht gewoon veel te weinig. Rafiek moest een prikkel krijgen dat we niet tevreden zijn over hem en daarom hebben we hem er na 65 minuten vanaf gehaald. Het is nu aan hem om hier goed mee om te gaan.”

Dure verliespunten
De oefenmeester van Alexandria’66 had wel een verklaring voor het feit dat zijn elftal zich stuk beet op het tiental van de thuisploeg. ,, Na rust spelen zij een stuk verder achteruit en dat is logisch, wanneer je met tien man speelt,” aldus Spork. ,,We waren de tweede helft wel dominant en hadden  deze wedstrijd over de streep moeten trekken, maar krijgen kort voor tijd toch de gelijkmaker te verwerken. Het zijn dure punten die we verspelen, maar over de gehele duel gezien is de uitslag terecht.”

Een beeld dat we dit seizoen vaak zien: Een juichend Alexandria '66.

Spork is wel uitermate tevreden met de groei die zijn ploeg doormaakt. ,,In algemene zin zijn wij gegroeid door aan dezelfde speelstijl vast te houden en deze trainbaar te maken. Wij hebben het voordeel dat we weinig mutaties hebben binnen de selectie. De organisatie rondom het eerste elftal is gewoon nagenoeg perfect en dat zien die jongens ook. Bovendien zijn er een aantal spelers bijgekomen, waardoor we nu een kwalitatief sterke selectie hebben.”

Dat Alexandria ’66 voor het kampioenschap gaat wordt door de oefenmeester nog niet uitgesproken. ,,Dat is nog een beetje vroeg. Natuurlijk gaan we voor het hoogste, maar een terugslag ligt altijd op de loer. In tegenstelling tot vorig seizoen is de selectie in mijn ogen nu wel breed genoeg. We hebben nog een lange weg te gaan en de tijd zal het leren of we voor de titel kunnen spelen.”

Bijzonderheden: Scheidsrechter Van der Perk gaf direct rood aan Leonardo dos Santos Silva (BVCB). Geel was er voor Christiaan Hartmans, Nick Mahieu, Lennart Kunnen (BVCB), Robin Verhorst, Ziya Görer en Ruben Barends (Alexandria’66).
BVCB:
Gaerthe; Van der Haas (68. Kunnen), Hartmans, De Morais Lima, Mahieu; Ouledsaid, Hannati, Dos Santos Silva; Van Offeren (60. Ssubi Kizito), Van Heijningen, Monsma (76. Reuver).
Alexandria ’66: Santos Lopes da Silva; De Vries, Santos St Aubijn (46. Genoveva), Barends, Cabral; Verhorst, Kerasavopoulos, Görer (72. Barkaoui), Jackson; Da Veiga Martins, Casteleins (65. Rojer).

13.          Fernon Jackson                 0-1
20.          Huub van Heijningen     1-1
78.          Joël Da Veiga Martins    1-2

Geplaatst op oktober 30, 2011, in Wedstrijd van de week. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: